100/2000 YÖK Doktora Bursu

2018-19 Güz yarıyılı itibariyle başlayacak 100/2000 YÖK Doktora Bursları Başvuruları Başlamıştır.
Son Başvuru Tarihi 14 Eylül 2018 dir.

Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen öncelikli alanlarda ülkemizin doktoralı insan kaynağına olan ihtiyacını karşılamak üzere, yurtiçindeki devlet üniversitelerinde 100 tematik alanda 2000 doktora öğrencisine, YÖK Doktora Bursu verilecektir. Burs miktarı: 2000 Aylık  TL'dir.

ENSTİTÜMÜZ BÜNYESİNDE BULUNAN 100/2000 DOKTORA BURSU ALANLARI.

MARMARA ÜNİVERSİTESİ Biyomalzeme ve Doku Mühendisliği

MARMARA ÜNİVERSİTESİ Hesaplamalı Bilim ve Mühendislik

MARMARA ÜNİVERSİTESİ Robotik, Yapay zeka ve Makine Öğrenme

MARMARA ÜNİVERSİTESİ Sensör Teknolojileri

MARMARA ÜNİVERSİTESİ Biyoenformatik- Biyoistatistik

MARMARA ÜNİVERSİTESİ Hidrojen ve Yakıt Pilleri

Öğrenci burs başvuru şartları

a) T.C. vatandaşı olmak.

b) Marmara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Doktora Programlarına kayıtlı olup teze geçmemiş olmak.

c) Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinin ve başvuru yapılacak yükseköğretim kurumunun belirlediği başvuru ve kabul şartlarını taşıyor olmak.

ç) Kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonları ile Devlet veya Vakıf Yükseköğretim Kurumlarının öğretim elemanı kadrolarında çalışmıyor olmak.

d) Kamu görevinden çıkarılmamış olmak veya olağanüstü hal döneminde alınan tedbirler nedeniyle görevlerine son verilmemiş olmak. (Değişiklik 22.03.2018 tarihli Yürütme Kurulu Kararı ile yapılmıştır.)

e) Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplarla irtibatı bulunmamak. (Değişiklik 22.03.2018 tarihli Yürütme Kurulu Kararı ile yapılmıştır.)

Başvuru tarihleri  29 Ağustos – 14 Eylül 2018 tarihleri aralığında yapılacaktır.

Gerekli Belgeler

1- Dilekçe (Marmara Üniversitesi Genel Öğrenci dilekçesi)

2- CV

3- Adli Sicil Kaydı

4-Sosyal Güvenlik Kurumu tescil ve hizmet kaydı dökümü.

Bu sayfa Fen Bilimleri Enstitüsü tarafından en son 27.07.2020 13:59:54 tarihinde güncellenmiştir.