Yatay Geçiş Programın Kontenjanları - Başvuru Bilgileri ve Koşulları

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı BAHAR Dönemi Yatay Geçiş Kontenjan Tablosu için TIKLAYIN

Gerekli Belgeler:Yatay Geçiş için Başvuru Koşulu ve Gerekli Belgeler

• Başvuru evrakları elden enstitüye teslim edilecektir (sistem üzerinden on-line başvuru yoktur).
  • Yükseköğretim kurumu içindeki başka bir enstitü anabilim dalında veya başka bir yükseköğretim kurumunun lisansüstü programında en az bir yarıyılı tamamlamış olan başarılı öğrenci, lisansüstü programlara yatay geçiş yoluyla kabul edilebilir.
  • Yatay geçiş başvurusunda bulunan adayın, lisansüstü başvurularındaki ALES ve yabancı dil şartlarını yerine getirdiğini ibraz etmelidir,
  • Öğrenim gördüğü Enstitü ’den durumunu belirten resmi bir yazı (Öğrencinin kayıt olduğu tarih belirtilmeli),
  • Başarı durumunu gösteren not dökümü belgesi (transkript),
  • Almış olduğu derslerin içerikleri ve müfredat,
  • TC Kimlik fotokopisi (onaylanacak),
  • Disiplin cezası almadığına dair belge (transkript de belirtilebilir),
  • Yatay geçiş gerekçesini belirten bir yazı.
  • 2 adet vesikalık fotoğraf
  • Yabancı uyruklu öğrencilerin vekalet yoluyla kaydı yapılamaz.

Bu sayfa Fen Bilimleri Enstitüsü tarafından en son 26.01.2024 16:00:56 tarihinde güncellenmiştir.