100/2000 YÖK Doktora Bursu

2017-18 BAHAR yarıyılı itibariyle başlayacak 100/2000 YÖK Doktora Bursları Başvuruları Başlamıştır.
Son Başvuru Tarihi 12 ŞUBAT 2018 dir.

Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen öncelikli alanlarda ülkemizin doktoralı insan kaynağına olan ihtiyacını karşılamak üzere, yurtiçindeki devlet üniversitelerinde 100 tematik alanda 2000 doktora öğrencisine, YÖK Doktora Bursu verilecektir. Burs miktarı: 2000 Aylık  TL'dir.

Bu Programa Kimler ve Hangi Şartlarda Başvurabilir?

T.C. vatandaşı olan lisans veya yüksek lisans mezunları başvuruda bulunabilecektir. Aday eğer doktora eğitimine devam ediyorsa tez aşamasına geçmemiş olması da gerekmektedir.

Başvuru tarihleri 24 Ocak – 12 Şubat 2018 tarihleri aralığında yapılacaktır.

İlk 2 çağrı döneminden farklı olarak bu dönem üniversitelere verilen kontenjanlara herhangi bir işte çalışan öğrenciler de başvuruda bulunabilecektir (657 sayılı Kanun kapsamında bir kadroda veya Devlet/ Vakıf Yükseköğretim Kurumlarının öğretim elemanı kadrolarında çalışanlar dışında).

Değerlendirme %50 ALES ve %50 TRANSKRİPT notu dikkate alınarak yapılacaktır.

ENSTİTÜMÜZ BÜNYESİNDE BULUNAN 100/2000 DOKTORA BURSU ALANLARI.

MARMARA ÜNİVERSİTESİ Biyomalzeme ve Doku Mühendisliği

MARMARA ÜNİVERSİTESİ Robot Teknolojileri