6353 Sayılı Af Kanunu

6353 Sayılı Af Kanunu Hükümlerinin Uygulanmasına İlişkin Bilgiler

MARMARA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ’NÜN 2547 SAYILI YÜKSEKÖĞRETİM KANUNUNA 6353 SAYILI KANUNLA EKLENEN GEÇİCİ 63.MADDE HÜKÜMLERİNİN UYGULANMASI İLE İLGİLİ DUYURUSU

12 Temmuz 2012 tarihli 28351 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 6353 sayılı kanununun 11. maddesinde 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununa eklenen “GEÇİCİ MADDE 63 – Süresi içerisinde başvurmamaları nedeniyle bu Kanunun geçici 58 inci maddesinden yararlanamayanlar (Uluslararası Ortak Lisans Programları çerçevesinde öğrenim görenler dâhil), bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren ilişiklerinin kesildiği yükseköğretim kurumuna başvuruda bulunmaları hâlinde geçici 58 inci maddede yer alan esaslara göre, takip eden eğitim-öğretim yılında öğrenimlerine başlayabilirler.” hükmündedir. Bu madde ile “Süresi içinde başvurmamaları nedeniyle bu kanunun Geçici 58. Maddesinden (Af Kanunu) yararlanamayanlara kayıt hakkı” verilmiştir.
Üniversitemizden 25 Şubat 2011 önce, terör suçundan hüküm giyenler hariç her ne sebeple olursa olsun ilişiği kesilenler ile bir programı kazandığı halde kayıt yaptırmayanların  şahsen başvuruda bulunmaları hâlinde geçici 58 inci maddede yer alan esaslara göre değerlendirilmeleri yapılacaktır. 
Bu kanun’dan faydalanmak isteyen, Üniversitemizden kaydı silinen öğrencilerin 7 Eylül 2012 Cuma günü mesai bitimine kadar Marmara Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına (Göztepe) istenilen belgelerle ile başvurmaları halinde, durumları incelenerek, 2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında öğrenime başlayacaklardır. Bu tarihten sonra başvuru yapacak olanlar ise bir sonraki eğitim-öğretim yılında değerlendirmeye alınacaktır.
Adayların kabul ve intibak işlemleri Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından yayımlanan/yayımlanacak kararlar doğrultusunda, Marmara Üniversitesi Senatosunun 20.07.2011 tarih ve  2011/293-2-A sayılı kararına göre ‘2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 44,45 ve geçici 58.maddelerine İlişkin Uygulama Esasları ’na uygun biçimde gerçekleştirilecektir.

İlişiği Kesilen Öğrencilerden İstenecek Belgeler
1) Başvuru Dilekçesi.
2) Lise Diploması.
3) Son altı ay içinde çekilmiş 4 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf.
 
Üniversiteye Kayıt Hakkı Kazandığı Halde Hiç Kayıt Yaptırmayanlardan İstenecek Belgeler
1) Başvuru Dilekçesi
2) ÖSYM sınav sonuç belgesi.
3) Lise veya Dengi Okul Diploması (Diplomanın aslı, diplomasını kaybedenler ise mezun oldukları kurumdan alacakları “DİPLOMASINI KAYBEDENLERE MAHSUS ÖĞRENİM BELGESİ”)’nin aslı.
4) Dikey Geçiş Sınavı sonucu kayıt yaptıracaklar MYO diploması ve transkriptinin aslı.
5) Son altı ay içinde çekilmiş 4 adet  4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf. 

 Lisansüstü İlişiği Kesilen ve Üniversiteye Kayıt Hakkı Kazandığı Halde Hiç Kayıt Yaptırmayan Öğrencilerden İstenecek Belgeler
1)   Başvuru dilekçesi.
2)   Nüfus Cüzdanı fotokopisi.
3)   Son altı ay içinde çekilmiş 4 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf.
4)   Diploma (Lisans, Yüksek Lisans)

 Başvuru Dilekçesi için (tıklayınız)

HIZLI ERİŞİM