II. Öğretim YL ve UZEM Ücretleri ve Ödemeleri

2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı
GÜZ Yarıyılı

II. Öğretim Tezli Yüksek Lisans,
II. Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans ve Uzaktan Eğitim Tezsiz Yüksek Lisans Programlarının
Ücretleri ve Ödemeleri

Tezsiz Yüksek Lisans II. Öğretim Ücretleri

2019-2020 Eğitim Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans II. Öğretim ücreti TC ve Yabancı Uyruklu öğrenci ayrımı yapılmadan ders saati başı TÜRKÇE programlar için 300 TL olup toplam 9.300 TL ve İNGİLİZCE programlar için 400TL olup toplam 12.400 TL’dir. Başarısız olunan her ders tekrarı durumunda saat başı sırasıyla 300 TL ve 400 TL alınacaktır. Bitirme projesi için 1 saatlik ücret tahakkuk ettirilmektedir (tekrarı durumunda 1 saatlik ücret tekrar alınacaktır).

Tezli Yüksek Lisans II. Öğretim Ücretleri (Sadece "İş Güvenliği" programı mevcuttur)

2019-2020 Eğitim Öğretim Tezli Yüksek Lisans II. Öğretim ücreti TC ve Yabancı Uyruklu öğrenci ayrımı yapılmadan ders saati başı 400 TL olup toplam 11.200 TL’dir. Başarısız olunan her ders tekrarı durumunda saat başı 400 TL alınacaktır. Tez için her yarıyıl 3 saatlik ücret tahakkuk ettirilmektedir.

ÖDEME YÖNTEMİ

II. Öğretim Lisansüstü öğrencilerinin öğrenim ücreti ödemesi öğrenci numaralarıyla,

• yeni kayıt olan öğrenciler kesin kayıt yaptırmadan önce,
  • kayıtlı olup ders alacak öğrenciler ders alma esnasında,

harc.marmara.edu.tr adresinden “World” özelliğine sahip kredi kartları ile 3D Secure YKB (Yapı ve Kredi Bankası) online ödeme sayfasında 6 taksit veya tek çekim olarak ödeme yapabilirler. Nakit ödemeler, YKB şubelerinden veya internet şubesinden gerçekleştirilebilir. Diğer kredi kartları geçerli değildir.

Yüksek Lisans programlarından kendi isteği ile kaydını sildiren adaylara katkı payı iadesi yapılmamaktadır.

World özellikli kartlar: Yapı Kredi Bankası Worldcard, Albaraka Worldcard, Anadolubank Worldcard, TEB Worldcard, Vakıfbank Worldcard

Bu sayfa Fen Bilimleri Enstitüsü tarafından en son 10.06.2019 15:24:39 tarihinde güncellenmiştir.