Lisansüstü Programların Kontenjanları - Başvuru Bilgileri ve Koşulları

• Yabancı uyruklu başvurularda ALES puanı aranmaz.
  • Yabancı uyruklu öğrencilerin vekalet yoluyla kaydı yapılamaz.
  • Yüksek Lisans ve Doktoraya alanı dışından  gelenler Bilimsel Hazırlık Programı alırlar
  • YÖKDİL, YDS, e-YDS gibi sınavlar için 'sınavın yapıldığı tarihten itibaren 5 yıl geçerlidir. İngilizce için eşdeğerliği kabul edilen sınavlar CAE, CPE, TOEFL iBT, PEARSON PTE Akademik'dir.

Lisans Sonrası Doktora Programlarına Başvuru Koşulları

• Başvurdukları Puan türünde ALES’ten en az 80 (GRE en az 156) alması gerekmektedir. Yabancı uyruklu başvurularda ALES puanı aranmaz.
  • YÖKDİL/YDS/e-YDS veya Üniversitelerarası Kurulca kabul edilen sınavdan geçerlilik süreleri içinde ise eşdeğerliklerinden en az 60 olmalıdır. YÖKDİL, YDS, e-YDS gibi sınavlar için 'sınavın yapıldığı tarihten itibaren 5 yıl geçerlidir. İngilizce için eşdeğerliği kabul edilen sınavlar CAE, CPE, TOEFL iBT, PEARSON PTE Akademik'dir.

II. Öğretim TEZSİZ Yüksek Lisans ve Uzaktan Eğitim (UZEM) Programlarına Başvuru Koşulları

• ALES puanı aranmaz.
  • Yabancı dil puanı aranmaz.
  • Değerlendirme sadece transkript not ortalamasına göre yapılır.

Yatay Geçiş için Başvuru Koşulu ve Gerekli Belgeler

• Başvuru evrakları elden enstitüye teslim edilecektir (sistem üzerinden on-line başvuru yoktur).
  • Yükseköğretim kurumu içindeki başka bir enstitü anabilim dalında veya başka bir yükseköğretim kurumunun lisansüstü programında en az bir yarıyılı tamamlamış olan başarılı öğrenci, lisansüstü programlara yatay geçiş yoluyla kabul edilebilir.

Gerekli Belgeler:

• Yatay geçiş başvurusunda bulunan adayın, lisansüstü başvurularındaki ALES ve yabancı dil şartlarını yerine getirdiğini ibraz etmelidir,
  • Öğrenim gördüğü Enstitü ’den durumunu belirten resmi bir yazı (Öğrencinin kayıt olduğu tarih belirtilmeli),
  • Başarı durumunu gösteren not dökümü belgesi (transkript),
  • Almış olduğu derslerin içerikleri ve müfredat,
  • TC Kimlik fotokopisi (onaylanacak),
  • Disiplin cezası almadığına dair belge (transkript de belirtilebilir),
  • Yatay geçiş gerekçesini belirten bir yazı.

Bu sayfa Fen Bilimleri Enstitüsü tarafından en son 26.01.2024 15:58:53 tarihinde güncellenmiştir.