Tekstil Mühendisliği Anabilim Dalımızın İSTKA Başarısı

Tekstil Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Akalın ve Öğr. Gör. Dr. Meral Özomay'ın Koordinatörü olduğu 2 milyon TL bütçeli disiplinlerarası AR-GE projesi, İSTKA (İstanbul Kalkınma Ajansı) tarafından desteklenmeye hak kazanmıştır.

Fakültemiz Tekstil Mühendisliği Bölümü yürütücülüğünde ve Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Basım Teknolojileri iş birliğiyle gerçekleştirilen, disiplinlerarası “Tekstil ve Yazma Eserler Konservasyon ve Restorasyon AR-GE Merkezi Kurulması” isimli proje, 1.999.154 TL bütçe ile İSTKA tarafından desteklenmeye hak kazandı.

Proje ile İstanbul’un kültürel varlıklarından tekstil ve yazma eserlerin korunmasına yönelik yapılan konservasyon ve restorasyon uygulamaları için teknoloji odaklı sürdürülebilir yöntemlerin geliştirilerek kültürel varlıklarımızın daha uzun süre gelecek nesillere aktarılması hedeflenmektedir.

Proje Koordinatörleri:

1.Prof. Dr. Mehmet AKALIN

2.Öğr. Gör. Dr. Meral ÖZOMAY

Marmara Üniversitesi, Teknoloji Fakültesi, Tekstil Mühendisliği Bölümü

Projedeki Araştırmacılar:

Doç. Dr. Erhan SANCAK

Doç. Dr. Metin YÜKSEK

Arş. Gör. Onur ATAK

Arş. Gör. Nergis DEMİREL GÜLTEKİN

Öğr. Gör. Abdulkadir PARS

Marmara Üniversitesi, Teknoloji Fakültesi, Tekstil Mühendisliği Bölümü

Dr. Öğretim Üyesi Cem ÖZAKHUN

Arş. Gör. Dr. Zafer ÖZOMAY

Marmara Üniversitesi, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Basım Teknolojileri Bölümü

Prof. Dr. Recep KARADAĞ

Marmara Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Tekstil Bölümü

Dr. Öğretim Üyesi Lutfi ÖZDEMİR

Marmara Üniversitesi, TBMYO, Basım ve Yayın Teknolojileri Programı

Teknoloji Fakültesi olarak projede koordinatör ve araştırmacı olarak görev alan öğretim elemanlarımızı  tebrik eder, projenin başarı ile sonuçlandırılmasını dileriz.