YÜKSEK LİSANS/DOKTORA TEZİ BURSİYER İHTİYACI

Aşağıda yer alan TÜBİTAK projelerimiz için Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Programında yüksek lisans veya doktora yapan ve tez aşamasına gelmiş/gelmek üzere olan bursiyer ihtiyacımız bulunmaktadır.

1) TÜBİTAK Çoklu İşbirliği Destek Programları (CORNET) kapsamında “Kaynağında optimize edilmiş enjeksiyon kalıpları” adlı proje (OPTIMOLD). Projenin temel amacı, daha düsük enerji tüketimi ve önemli ölçüde iyileştirilmiş üretim kalitesi ve ürün ömrü ile yeni kauçuk işleme stratejileri geliştirmektir. Bu proje bir Alman ve bir Türk üniversitesi tarafından gerçekleştirilecek olup kauçuk malzemeler, karakterizasyonları, mekanik testler, fiziksel simülasyon, proses kalıp doldurma simülasyonu (MFS), sonlu elemanlar analizi gibi konuları kapsamaktadır.

2) TÜBİTAK 1505 Üniversite Sanayi İşbirliği Destek Programı kapsamında “Geri dönüşüm PET matrisli, doğal ve yüksek mukavemetli elyaf takviyeli karma ipliklerden dokunmuş, çok katmanlı organik plakalar geliştirilmesi, batarya kutusu üretimi ve testleri” adlı proje. Projenin temel amacı elektrikli araçlar için termoplastik kompozit batarya kutusu geliştirmek ve üretmektir. Proje; batarya kutusu tasarlamak, analiz ve simüle etmek, kompozit malzeme geliştirmek ve tasarlanan batarya kutusunun prototip imalatını yapmak, test ve analizler ile doğrulama yapmak gibi çalışmaları içermektedir.

3) TÜBİTAK 1005 Ulusal Yeni Fikirler Ve Ürünler Araştırma Destek Programı kapsamında “Alansal eriyik basan 3B yazıcı” projesi.

4) “Balistik amaçlı kompozit malzemeler” ve “Polimer esaslı piezoelektrik malzemeler” ile ilgili yapılacak projelerimiz için de yüksek lisans/doktora öğrencileri alınacaktır.

İlgilenenlerin Dr. Öğr. Üyesi Yalçın BOZTOPRAK ile iletişime geçmeleri rica olunur.

Telefon: 532 7181882

e-mail  : yboztoprak@marmara.edu.tr