TÜBİTAK 1001 Projesi Doktora ve Yüksek Lisans Bursiyeri İlanı

TÜBİTAK 1001 programı tarafından desteklenen, 1 Kasım 2021 tarihi itibariyle başlayacak olan "Elektrikli Araçların Elektrik Üretim Genişletme Problemine Entegrasyonu Ve Optimum Araç Penetrasyon Seviyelerinin Belirlenmesi" başlıklı projemizde çalışmak üzere 1 doktora ve 2 yüksek lisans öğrencisi aranmaktadır. Proje, Dr. Öğretim Üyesi Hatice Tekiner Moğulkoç tarafından Marmara Üniversitesi’nde yürütülmektedir.

Elektrik üretim genişletme problemleri, artan elektrik ihtiyacını karşılayabilmek için hangi elektrik üretim teknolojisinin ne zaman, nerede kurulacağını belirlemek üzere çözülen problemlerdir. Bu proje kapsamında geliştirilecek modellerde EV’lerin peneterasyon seviyeleri de bir karar değişkeni olarak tanımlanarak elektrik üretim alt yapısına ve yatırım planlarına en uygun penetrasyon seviyesinin de belirlenmesi sağlanacaktır.  Proje kapsamında aşağıdaki iş paketlerinin 36 ayda tamamlanması hedeflenmektedir:

1. Fiyatlama modelinin kurulması ve çözülmesi
  2. Benzetim modelinin kurulması ve talep eğrilerinin üretilmesi
  3. Temsili talep eğrisi setinin seçilmesi
  4. Üretim genişletme matematiksel modellerinin kurulması ve çözüm yöntemlerinin geliştirilmesi
  5. Farklı senaryolar için problemin çözülmesi ve karşılaştırılması
  1. Rekabetçi Piyasada Santral Yatırımlarının Yönlendirilmesi Analizi

Projede görev almak isteyen öğrencilerin aşağıda sıralanan konuların bir veya birkaçına ilgili ve kodlama becerisine sahip olması beklenmektedir.

• Fayda ve oyun kuramı
  • Pekiştirilmiş öğrenme yöntemleri
  • Kümeleme teknikleri
  • Matematiksel modelleme
  • Büyük boyutlu optimizasyon yöntemleri

TÜBİTAK bursiyer ücreti olarak doktora öğrencisi için aylık 3500 TL (çalışıyorsa 650 TL), yüksek lisans öğrencisi için aylık 3000 TL (çalışıyorsa 500TL) verilecektir.

Başvuru için son tarih: 1 Kasım 2021.

Projede görev almak isteyen bursiyer adayları başvuru için Hatice Tekiner Moğulkoç (hatice.tekiner@marmara.edu.tr) ve Yasin Ulukuş’a (ulukus@itu.edu.tr) projeye hangi alanlarda katkı sunabileceğini belirten niyet mektubu ve akademik özgeçmişlerini ekleyerek e-posta yollayabilirler.